1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bootlogo.jpg

Discussion in 'Zgemma-Star H.2S' started by smith_rob, Jun 15, 2016.

  1. smith_rob

    smith_rob Forum Supporter

    55
    15
    8
    Hi Guys,

    I have been flashing from openvix to openatv

    Does anyone know how to change the the very first initial bootlogo, all the other bootlogos i have changed and they are all fine.
    44.png
    I have read that you need to do the following

    Telnet to your box and then issue the following line to mount /boot


    mount -t jffs2 /dev/mtdblock2 /boot

    If you`re gonna create your own customized bootlogo, make sure your jpeg dimension is 1280/720 res 72, ftp / overwrite the original at:
    /boot/bootlogo.jpg

    Problem is when i run this mount command it says it doesn't exist
    When i use filezilla to ftp to my box even before i try and run any commands i can see a /boot folder but it has nothing in it, i copy a new bootlogo.jpg to that location and change the permissions to 755 but it still doesn't work

    Anyone have any suggestions as this is bugging me as this openatv bootlogo is staying even after an image flash back to openvix, so i just want to put a generic one in its place

    Rob
     
  2. smith_rob

    smith_rob Forum Supporter

    55
    15
    8
    Hi Bangord,

    Ive done all the .mvi logos and they are all working fine with my custom screens its the very initial screen im having trouble with, i can find very little documentation on it,
    looking at the link you sent me, i think its the splash.bin that kiddac mentions is the one i need to change
     
    The splash.bin is part of the bootloader and you'd have to relash. I'd live with it mate and just change the others via the app.
     
  3. smith_rob

    smith_rob Forum Supporter

    55
    15
    8
    Kiddac has replied to the other thread, and shared another link and explains what i need to do, i cant leave it as its annoying the crap out of me, just the way i am each to there own i guess

    Thanks for your help anyway, think ive found the solution
     
  4. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,790
    1,877
    133
    {Bodge Builder
    UK
  5. sn0wman1

    sn0wman1 Registered

    203
    3
    18
    Male
    Hull
    Download xorion logomatic. For your first boot image place your image in the first box then your main image in the next 2 boxes. Convert to mvi then send to box. Job done
     
  6. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,790
    1,877
    133
    {Bodge Builder
    UK
    This isn't the screen he means mate.

    When the front panel on your box says BOOT when you first turn it on, or restart it, it counts to 11 (in my case) and then the images xorion logomatic creates gets shown. It is the BOOT and up to 14 he wants to change. Most people have a black screen while BOOT is showing and this is where the confusion lies. Another big cause of the problem is that there is no universal name for the screen. Boot screen, boot logo, splash screen? Which one is which.

    When I talk about the BOOT screen I always use capitals as that is what is shown on the front display the image file is called splash.bin. I think I then call the rest boot screens or boot logos.

    I am just uploading a sad video of my box booting.

    [video]https://drive.google.com/open?id=0Bwt-fajTjTRkRFE2WnJ0bWFJYWM[/video]

    So it is my dark WooshBuild screen smith_rob wants to change and no the comfy chair screen.

    I have asked Kidda C to take a look as he is the one I learned from.

    Without hijacking this thread, trying to act like a mod or being out to P anyone off, please can we just use the one thread so we don't miss anything?

    http://www.techkings.org/zgemma-star-2s/95653-boot-logo-help.html
     
    Last edited: Jun 15, 2016
  7. Yeah I've done that on vix but not the screen he means
     
  8. sn0wman1

    sn0wman1 Registered

    203
    3
    18
    Male
    Hull
    Ah my mistake lads. Cheers for clearing that up. Now I am interested in seeing where this goes.
     
  9. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,152
    1,360
    133
    Male
    Create a full backup then replace the splash.bin file from openatv then reflash box