1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Box wont recognize usb

Discussion in 'Zgemma-Star H.2S' started by makido, Dec 27, 2016.

  1. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    A guys brought me a box to sort out, 5 minute job I thought. The epg doesn't have anything on it, tried downloading cross epg and channel scan but nothing, looked at it again and the usb aint even showing, tried it in front port and thats the same. Ive tried a brand new usb and still nothing. Any ideas. its running woosh 4
     
  2. Burlesy

    Burlesy TK Veteran

    1,085
    17
    58
    okay first of all whats the problem with the box?
    channels not clearing?
    no epg
    anything else, did you try install crossepg via usb stick which it didn't pick up?
     
  3. murdotechmob

    murdotechmob Registered

    196
    4
    18
    Did you initialize the new USB flash drive before doing the epg download?

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk
     
  4. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    Channels all work, looked at where the epg is stored and the usb isnt showing. Ive initialized a new usb in my box and its all done ok but when ive put it into the other box and run cross epg the screen comes up where its downloading but when you go back to the epg its still the same
     
  5. Sparkrite

    Sparkrite TK Veteran

    847
    274
    103
    Ah yes, but have you gone into Mount manager and mounted the USB as HDD and then gone into Crossepg settings and told it to save to HDD?

    Usually the problem solver for what you describe.
     
  6. Burlesy

    Burlesy TK Veteran

    1,085
    17
    58
    have you created a swap file and activated it?
     
  7. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    just looked in mount manager nothing there...yes ive done swap file when I initialized it using my box
     
  8. Burlesy

    Burlesy TK Veteran

    1,085
    17
    58
    have you tried a different usb stick?

    Personally I would install v5 and start again setup from scratch - if you choose to do so, back up the line and settings :)
     
  9. Sparkrite

    Sparkrite TK Veteran

    847
    274
    103
    Therein lies your problem, start again by fully formatting the USB drive on your PC to fat32 and then see if the box recognises that a USB
    drive has been inserted either back/front and then try to mount as HDD and and change to Ext 4.
    Once you have some external place to store the EPG.dat the epg will populate.

    PS. I agree with @Burlesy, flash V5, V4 is not being supported anymore, and start again. Only takes a few minutes and is much better.
     
  10. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    Yes tried a different usb, normally I would just reflash but what if the box is buggered and wont let me flash, box is all working well sort of, and knowing my look I would kill it completely
     
  11. Sparkrite

    Sparkrite TK Veteran

    847
    274
    103
    I know where you're coming from, but a box without an EPG is "hard work".
    Did you try what I suggested ? ie. full format to fat32 and then insert into box?
     
  12. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    Not for me mine all works so who cares :) No not yet Ive rang him and hes says to just reflash.,,,after Ive watched football though ay. Ive got my priorities right
     
  13. Bigdrinks

    Bigdrinks TK Veteran

    1,082
    153
    83
    You'll be sorted with quick re-flash, as long as you've got the line details.
     
  14. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    Do you think its the box cos ive just tried to reflash but its not doing anything other than counting up, using either slots. What happens if I factory reset the box which I know your not meant to and it will totally brick the box, but its as if the usb slots are buggered
     
  15. Burlesy

    Burlesy TK Veteran

    1,085
    17
    58
    You'll find out if the usb ports are faulty when you go to reflash it.
     
  16. Bigdrinks

    Bigdrinks TK Veteran

    1,082
    153
    83
    Noooo! Don't factory reset.

    I'm presuming here that you've inserted a USB stick containing the 'zgemma' file and pressed the rear, white, power button on ?
     
    Last edited: Dec 27, 2016
  17. makido

    makido TK Veteran Forum Supporter

    888
    394
    103
    I had a blonde moment, I can try flash online. I was thinking the only way was by usb



    update

    The box reflashed and is all sorted...thanks guys for your help
     
    Last edited: Dec 27, 2016