1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Chanel zapping oscam

Discussion in 'General Satellite Discussion' started by Kennyfcfan, Dec 18, 2016.

  1. Kennyfcfan

    Kennyfcfan Registered

    88
    5
    8
    Hi I recently changed from mgcamd to oscam following the guide on here oscam for atv I
    copied &pasted the templates provided and put my line details in everything works and all three of my lines are running together in oscam atv emu softcam
    my only problem is when I change to a premium Chanel it takes 10/20 seconds to come on.
    Once I'm on said Chanel say descovery then go to bt sport it takes 20 seconds but if I go right back to descovery it it changes instantly most of the paid zapping is like this is this a common thing in oscam as it's trying to real all three of my lines or can I edit anything?
     
  2. mrtweaks

    mrtweaks Registered

    387
    15
    18
    {Being ill
    midlands
    I am thinking of running oscam. Great question hope someone answers soon?
     
  3. gibbletts

    gibbletts TK Veteran

    945
    36
    68
    No such problems for me but I don't use openatv so could be an image specific problem
     
  4. dangerous

    dangerous TK Veteran

    3,146
    601
    133
    Male
    {Power Plant Operater
    UK
    What have you got your reader restart set to in your config ?
     
  5. Kennyfcfan

    Kennyfcfan Registered

    88
    5
    8
    sorry for being a novice whats your reder restart bit is it like the keep alive bit in a cws line? i just pasted this and entered my line detais
    [reader]
    label = TV1
    protocol = newcamd
    device = your.server.com,port
    key = 0102030405060708091011121314
    user = username
    password = password
    inactivitytimeout = 60
    group = 1
    emmcache = 1,3,31
    blockemm-unknown = 1
    blockemm-u = 1
    blockemm-s = 1
    blockemm-g = 1



    [reader]
    label = TV2
    protocol = newcamd
    device = your.server.com,port
    key = 0102030405060708091011121314
    user = username
    [B]password = password
    [B]inactivitytimeout = 60
    [B]group = 1
    [B]emmcache = 1,3,31
    [B]blockemm-unknown = 1
    [B]blockemm-u = 1
    [B]blockemm-s = 1
    [B]blockemm-g =[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]
     
  6. dangerous

    dangerous TK Veteran

    3,146
    601
    133
    Male
    {Power Plant Operater
    UK
    Use the webinterface to login to oscam and click on config then towards the bottom it will have a box with the time set to restart the reader, change it to 1 yours might be on 5
     
  7. mrtweaks

    mrtweaks Registered

    387
    15
    18
    {Being ill
    midlands
    Besides the issue in question have you noticed a differance to freeze etc?
     
  8. dangerous

    dangerous TK Veteran

    3,146
    601
    133
    Male
    {Power Plant Operater
    UK
    Run a couple of servers in oscam for a better experience.
    There are good servers around where you can still run a single line in mgcamd ;-)
     
  9. mrtweaks

    mrtweaks Registered

    387
    15
    18
    {Being ill
    midlands
    To be fair I do not get a major issue but I am aware that it can be 1001 things that can cause a glitch that is not the line providers fault. I have as many as my original Sky Provider. Funny thing is I have not lost signals when it rains hard like I did before?
     
  10. dangerous

    dangerous TK Veteran

    3,146
    601
    133
    Male
    {Power Plant Operater
    UK
    You will never rule out all freezing, the providers who boost "freeze free" or "99% glitch free" are talking rubbish.
    As this game is all played using the internet in various countries it's inevitable you will experience some freezing at some time.
     
  11. Boxing24

    Boxing24 Registered

    29
    0
    8
    Run two or three server in oscam for a superior affair.


    There are great servers around where you can even now run a solitary line in mg camd ;- )
     
  12. mrtweaks

    mrtweaks Registered

    387
    15
    18
    {Being ill
    midlands
    I was more going to use it for when a server goes down. It does seem DNS is being hit a lot lately? Plus a few DOS screwing up the wibbly wide web
     
  13. Kennyfcfan

    Kennyfcfan Registered

    88
    5
    8
    Hi reader restart seconds was set at 5 changed it to 1 see how it goes noticed in global configuration preferred local cards is set to 0 is that set right??
     
  14. dangerous

    dangerous TK Veteran

    3,146
    601
    133
    Male
    {Power Plant Operater
    UK
    Yes, thats right ;-)
     
  15. Kennyfcfan

    Kennyfcfan Registered

    88
    5
    8
    Ok cheers for the help seems to be switching faster
     
  16. jimzgemma

    jimzgemma Registered

    260
    22
    18
    UK
    Once again this forum fixes my problem. Had same problem on my 2s and its now fixed.

    Thanks You