1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

freezing

Discussion in 'General Satellite Discussion' started by settler, Dec 5, 2016.

  1. settler

    settler Registered

    39
    1
    we have 2 zgemma h2s boxes , that keep freezing constantly, have rebooted both boxes and internet, c line, been in touch with my provider, doesnt seem to know why, we have the internet through those plug things,
     
  2. dangerous

    dangerous TK Veteran

    3,148
    599
    Can you try using an Ethernet cable to rule out an issue with the home plugs.
     
  3. lancable

    lancable T K Veteran

    1,430
    72
    try a new test line see if that fixes it
     
  4. nickyd186

    nickyd186 TK Veteran

    921
    119
    Try a test line and see if there's any improvement if not problem could be down to the stability of your Internet service
     
  5. systemlord

    systemlord TK Veteran

    1,507
    115
    Turn off your router for a full 30 minutes. Then if that doesn't fix it, as suggested, try an ethernet cable.

    Is it freezing on all channels or just the pay ones?
     
  6. moshibeth

    moshibeth TK Veteran

    2,042
    578
    Always best to hard wire via ethernet if possible so try that first,Turn off the one box so only one is being used and see if that helps and if so it could be your line is not multiroom active,also try a test line off another supplier,if problems continue then switch to oscam and run a duel line as that it the best cam when getting constant freezing
     
  7. settler

    settler Registered

    39
    1
    hooked it up to internet and the downstairs box worked so long as upstairs box was not attached to internet, could it be we have both c line from same person,
     
  8. nickyd186

    nickyd186 TK Veteran

    921
    119
    Is it the same line or two separate ones?
     
  9. settler

    settler Registered

    39
    1
    two different he says same one wont work in 2 boxes, but could they be getting confused , if you know what i mean
     
  10. moshibeth

    moshibeth TK Veteran

    2,042
    578
    Its as i thought,It looks like your supplier has used the same line on both boxes and its not a multiroom line,That would be the reason for all the freezing,One of 2 options really is to put a second line on one box and see if that stops it,If that still freezing then is could be slow broadband
     
  11. settler

    settler Registered

    39
    1
    ok, annoying, but ill go find someone else for the second line, cheers
     
  12. nickyd186

    nickyd186 TK Veteran

    921
    119
    Try a test line on 2nd box before buying one to make sure that sorts the problem
     
  13. moshibeth

    moshibeth TK Veteran

    2,042
    578
    For now just switch off the box your not using and just use the one box at a time
     
  14. starkie

    starkie Registered

    6
    2
    Change cam normally sorts
     
  15. samiad

    samiad Registered

    72
    4
    Are they both C lines?

    have a look at the content of the line to see if its the same or different user names and passwords. This will tell you if its the same line or not
     
  16. settler

    settler Registered

    39
    1
    we have a CCcam in one box and a Mcgcam in other box, have hard wired down stairs, have got a different supplier for up stairs box and every time both boxes are on they freeze constantly, using a whoosh build
     
  17. garyth

    garyth TK Veteran

    3,098
    181
    then it appears that your homeplugs are the issue. There must be an issue on your ring mains via the plugs as when using hard wired both are fine. Have you tried resetting your homeplugs and which ones are you using?
    I use 2 sets of tp plink, one form socket to socket and the other from extension to extension and no issues what so ever.
     
  18. settler

    settler Registered

    39
    1
    when one was hard wired it wad still freezing
     
  19. garyth

    garyth TK Veteran

    3,098
    181
    Try using one box on the Ethernet, then try the other on the Ethernet. If both are ok then you have an issue when the homeplugs are connected.This being the case reset the homeplugs and try pairing again
    If the box is still freezing when hard wired, get a test line and eliminate the line end.
     
    Last edited: Dec 6, 2016
  20. settler

    settler Registered

    39
    1
    fixed it, yea, took all morning, but on the second box i did a vix build and used a different provider, although vix doesnt have hd, it works no freezing, thanks for all your suggestions and help :)