1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Movie Organiser

Discussion in 'Zgemma-Star H.2S' started by Irenec, Dec 9, 2016.

  1. Irenec

    Irenec Registered

    294
    33
    Hi all, I made a complete backup of my box to install on my nephews new box, everything went ok but the the movie organiser plugin was missing and also the picons, Wooshbuild 5.3 and Chabs latest sky q skin.
    Can anyone shed any light please.

    Thanks
     
  2. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    3,048
    1,112
    When you pressed the green button for the first time to go to plugin browser did you get a message pop up about the Movie Organisor plugin? if so just try restarting gui, hold down power button until menu appears and then select 'restart gui'.

    If that doesn't help, on wooshbuild 5.3 you should be able to install the Movie Organisor plugin by pressing the green button twice, and then looking in the Extensions group.
     
  3. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,548
    1,037
    Sounds to me like you haven't restored an image backup to the new box or it would be an exact mirror image of the original box.
    Can you explain how you did the backup and restore process?
     
  4. Irenec

    Irenec Registered

    294
    33
    I done a complete backup of my box onto a USB and then I put it into the new box and flashed it, that seemed to work ok, but obviously it wasn't right.

    ---------- Post Merged at 10:01 AM ----------

    Yeah I did get a message but I can't remember what is said, when I went into the plugin extensions Movie Organiser wasn't there.
     
  5. djgarf

    djgarf TK Veteran

    1,690
    345
    Rebbot the box and it should appear
     
  6. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,548
    1,037
    I've don't do image backups to usb because it takes ages.
    Do an image backup to HDD and there should be a zgemma folder in the root of the HDD. (Menu > Setup > System > Software Management > Complete Image Backup (something like that)).
    Just copy this to a USB stick and flash with that. (You will need to press the front power button when USB appears on the display).
    It should then flash an exact copy of your box.
     
  7. Irenec

    Irenec Registered

    294
    33
    I'll try that the next time I'm over at his house, thanks

    ---------- Post Merged at 10:18 AM ----------

    I renamed the noforce to force in the Zgemma folder so I didn't have to press the front power button it just flashed when I turned on the box, would that make a difference ?
    Thanks
     
  8. djgarf

    djgarf TK Veteran

    1,690
    345
    Renaming noforce to force won't make any difference
    All that does is as you said not having to press the power button
     
  9. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,548
    1,037
    Are you sure there wasn't a previous flash image on the usb stick? If you've done it correctly you would have an exact mirror image of your box.
     
  10. Irenec

    Irenec Registered

    294
    33
    There was definitely nothing else on the USB. The box came flashed with other image and a line would that have made a difference ?

    Thanks
     
    Last edited: Dec 9, 2016
  11. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,548
    1,037
    Nope, A flash wipes everything on the box and flashes the new image exactly the same as the box it came from.
    You did backup his line before flashing?
     
  12. Irenec

    Irenec Registered

    294
    33
    Yes I did Willo, everything is the same as my box except no Movie Organiser or the new Chab picons, even my timers were in there,
    thanks for the help
    Irene
     
  13. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,190
    1,532
    Movie organiser has a bit of a b*tch when restored from a backup, I don't know why but happened in WooshBuild v4 too. As above, a restart of the box will put it back in th plugins list and working.

    The SkyQ picons aren't there because they are stored on the USB and not the box. You will either need to manually copy this folder (SkyQ) from the usb device of the original box and put on the second or remove the SkyQ picon plugin from plugins and re-install it. The first option is not recommended as it will take forever.

    The picon thing will happen on any image as they are not on the box, as for Movie Organiser I don't know, but a simple resolution.
     
  14. Irenec

    Irenec Registered

    294
    33
    Thanks Wooshman, a great help as usual
    Irene