1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

skyNEW Skin Modding Thread

Discussion in 'OpenVIX | OpenATV Skins' started by boobishabang, Feb 14, 2017.

  1. boobishabang

    boobishabang TK Veteran

    620
    9
    18
    Male
    View attachment skyNEW.zip

    I have made some amendments to this skin to fix a few issues reported and to add a few things too

    * removed duplicate Channel numbers on Infobar (as in post #58)
    * added ecm info to Sky default 2nd infobar
    * resolved the flashing Record icon on all screens
    * EPG Tabs now work correctly on both Default and alternative options (new epgselection.py file needed for OpenATV 6 see woosh post #4 below)
    * changed the volume indicator bars to that from Slyk skin (thats to kiddac C for that)
    * changed the spinner to a slightly larger version
    * number zap box moved to lower left corner and fonts adjusted

    maybe a few other things i amended, but here you go, just ftp the unzipped skyNEW folder overwriting the original folder (maybe rename original folder before to have backup)in /usr/share/enigma2 directory

    The post 58 referred to above refers to Chabs' original skin thread here >> http://www.techkings.org/openvix-openatv-skins/114388-skynew-skin-7.html
     
    Last edited: Feb 15, 2017
    rjj01 likes this.
  2. hedges2016

    hedges2016 Registered

    431
    117
    43
    K thanks I have the tabs working with openatv 6.0 and SkyNEW 1.004 will give yours a try later on.
    One other thing I Can't sort myself is change the EPG screen I wanted to change what's on later to skygold and keep what's on now to white.
     
    rjj01 likes this.
  3. wheelo

    wheelo Super Moderator Staff Member Forum Supporter

    12,748
    1,072
    133
    {bus driver
    Dublin
    Moved to a thread of it's own as I think what was achieved with the slyk modders thread was really quite good and specialised in it's own right, and also to leave Chabs' thread for his own work.
    I believe he has family overseas and has had a family emergency, and will be back when he can.
     
    moshibeth likes this.
  4. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,603
    1,752
    133
    {Bodge Builder
    UK
    https://www.dropbox.com/s/bi16pm9bpqm5kpw/EpgSelection.py?dl=1

    boobish - the above is a link to the EpgSelection.py file which works with both OpenATV 5.3 and 6.0

    For those which haven't read it already on the forum, it goes in:
    /usr/lib/enigma2/python/Screens

    Credit to dsayers for sending me the file in the first place.
     
    Last edited: Feb 14, 2017
  5. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,603
    1,752
    133
    {Bodge Builder
    UK
    A reply to this thread: http://www.techkings.org/openvix-openatv-skins/118995-timeline-bar-epg.html#post673233

    Just a thought - this uses Chabs' default sky NEW skin.xml files but with working EPG tabs. If you have used boobishabag's mod above, you will need to merge the time line into his modded xml files. actual line to add and approximate location below

    Johnny3Voltz asked for a timeline to be added to indirectly Chabs' skin. I have created a simple yellow bar with drop shadow for use on both the skydefault and skyalternate layouts. You can edit the image file to suit yourself, colour etc.

    1_0_19_1B1D_802_2_11A0000_0_0_0 (3).jpg

    1. Set the skyNEW skin to SkyDefault using Chab's plugin

    2. Copy the xml files to:
    /usr/share/enigma2/skyNEW/
    replacing the exiting files

    3. Copy the timeline-now.png file to:
    /usr/share/enigma2/skyNEW/epg

    4. Restart your box.

    https://www.dropbox.com/s/jb314eq3d6pgkxm/skyNEW-timeline-on-epg-mod.zip?dl=1

    Added

    <widget name="timeline_now" position="60,340" zPosition="2" size="16,282" pixmap="skyNEW/epg/timeline-now.png" alphatest="blend" />

    to
    skin.xml - line 6041
    skydefault.xml - line 6041
    skyalternate.xml - line 6852

    ----------------------------------------------------------------
    I didn't like the yellow one, so made a faint, grey one. You can do anything you like with it.
    https://www.dropbox.com/s/of8px7h0nc3gaq8/timeline-now.png?dl=1
     
    Last edited: Feb 22, 2017
  6. hedges2016

    hedges2016 Registered

    431
    117
    43
    before.jpg toppicks temporary fix as skyscrape.sh not working
    I take no credit for this fix I just edited kiddac toppick1.sh to work with skynewpicks.sh
    two files go in /usr/script openatv or in /usr/scripts openvix
    after.jpg
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 24, 2017
  7. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,603
    1,752
    133
    {Bodge Builder
    UK
    So the .sh files included with Chabs IPK no longer work? I know you need to add the cron timers yourself, but thought they worked ok?
     
    Last edited: Feb 24, 2017
  8. hedges2016

    hedges2016 Registered

    431
    117
    43
    Hi the skyscrape.sh never worked from the start.
    Would not run at all
     
  9. Ad29434

    Ad29434 Registered

    427
    63
    28
    Hi guys just a quick one....i cant get any picons now is there something i need to switch on.i know i cant download then through plugins anymore
     
  10. boobishabang

    boobishabang TK Veteran

    620
    9
    18
    Male
    Hi bud, i dont really use picons other than showing in history zap, where do you not see them anymore? on the infobar? the sky alternative skin has them there, can be loaded through plugins
     
  11. Ad29434

    Ad29434 Registered

    427
    63
    28
    Hi mate. Yeah just in the info bar they seem to be there on the epg.I'm not really that bothered about them now. As I like this skin.
     
  12. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,603
    1,752
    133
    {Bodge Builder
    UK
    You need to use Chabs' plugin to switch layout. Default layout has no picons on the info bar, alternate layout does.
     
  13. Ad29434

    Ad29434 Registered

    427
    63
    28
    Thanks woosh i know it's probably a stupid question but where can i get his plugin?
     
  14. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,603
    1,752
    133
    {Bodge Builder
    UK
    Because this is a skin mod section, you need to have installed Chab's Sky NEW skin which includes everyhing including the plugin. Then you use this thread to make changes to what Chabs' released but you need his IPK as a base to work from.
     
  15. Ad29434

    Ad29434 Registered

    427
    63
    28
    Thanks woosh I've been incredibly stupid by not doing that in the first place. As soon as I finish work I'm on it.
     
  16. YonyY

    YonyY Registered

    123
    0
    16
    How do I reach this Bouquets Selection screen please?
     
  17. wooshman

    wooshman VIP Member Forum Supporter

    4,603
    1,752
    133
    {Bodge Builder
    UK
    You need to have Show bouquet on launch enabled in your EPG settings:

    EPG -> Menu -> Show bouquet on launch (or words along those lines)
     
    Last edited: Feb 27, 2017
  18. Luc4ZZ0R

    Luc4ZZ0R Registered

    2
    0
    1
    {Informatic Engineer
    Italy
    it work with zgemma star h2?
     
  19. hopper

    hopper Registered

    157
    5
    18
    A, A
    Hi if I install this will it auto update
    Or will I need to ftp over the new versions when there available
    Thanks
     
  20. boobishabang

    boobishabang TK Veteran

    620
    9
    18
    Male
    you would need to re-apply the mods over the top of any update chabs releases