1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Hi Guest, If you haven't already please like our Facebook Page. We post Discount Codes for the Major online retailers. We saved members a fortune over Xmas and continue to post amazing discounts for everyday items. You need to add us to see what i'm taking about. CLICK HERE - click LIKE, add us to "SEE FIRST". So you don't miss expiring codes.

XC Editor player settings Help.

Discussion in 'Enigma2 - Plugins' started by cookie1983, Mar 17, 2019.

  1. cookie1983

    cookie1983 Registered

    48
    2
    8
    Hi guy's what do use prefer for e2 player setting's i'm using 4097 but have seen a few use different one's can you tell me from experience what you use and the benefits?
     
  2. formandvoid

    formandvoid TK Veteran Forum Supporter

    1,911
    601
    133
    Male
    {self employed
    I use 5002 which is ext3 player.I find it fixes audio sync on my Iptv channels.
     
    bobbybains09 and cookie1983 like this.
  3. cookie1983

    cookie1983 Registered

    48
    2
    8
    Do you still get the add freeze on channels where you have to change channel and back? I find i get that but other devices i don't get it even when i know the channel is perfect it seems an issue for me on enigma 2 device's which i'd love to reduce to what would be a channel issue and not a device issue.
     
    bobbybains09 likes this.
  4. formandvoid

    formandvoid TK Veteran Forum Supporter

    1,911
    601
    133
    Male
    {self employed
    This should help,you could also set up a swap file on your box and see if that helps. All depends if it is your supplier having issues or if it is a box issue. What box are you using and is your image up to date.
     
  5. cookie1983

    cookie1983 Registered

    48
    2
    8
    Open atv 6.3 , zgemma h2s and it only seems to happen on the e2 box as i have it all around the home on different devices , mag , firestick , smart tv and they are fine i've even tested the same channel side by side and not even a buffer on another device while the e2 box would freeze . I think it's more my setting's tbh .
     
  6. formandvoid

    formandvoid TK Veteran Forum Supporter

    1,911
    601
    133
    Male
    {self employed
    Give 5002 a try and see if it helps. I tried Open Atv 6.3 but switched back to 6.2 as I had a few issues but that was on a VU box .
     
    cookie1983 likes this.
  7. cookie1983

    cookie1983 Registered

    48
    2
    8
    Thanks i'll do a full reflash tonight and put 6.2 on and see how i get on , i know 100% it's not supplier end it's more i just can't get the setting's , i need ext 3 player for 5002 setup correctly i guess? I think i tired it before but no picture would clear.
     
  8. spanner123

    spanner123 Registered

    197
    1
    18
    I have found that using 5002 does not stop the freezing (where you have to change channels and back again). Also using 5002 you are not able to record and crashes the box (I use openvix). I hope someone can come up with a solution to this freezing problem on enigma 2 boxes as other platforms can stream links ok.
     
  9. formandvoid

    formandvoid TK Veteran Forum Supporter

    1,911
    601
    133
    Male
    {self employed
    I don't get the problem on my VU boxes so not sure if it only effects cheaper boxes. Does pressing the pause button fix the freezing.
     
  10. spanner123

    spanner123 Registered

    197
    1
    18
    I have a Vu+ Solo2. The only thing that works is changing channels and back again. It's a well known problem mainly with .ts streams. If viewing the stream with VLC then pressing the 'loop' button works. On Windows 10 there is the MyIPTV player app which works well apart from a slight glitch at the point where it would normally freeze. I hope there is a way of solving the problem on openvix one day!
     
  11. formandvoid

    formandvoid TK Veteran Forum Supporter

    1,911
    601
    133
    Male
    {self employed
    On my Vu Duo2 and Ultimo using Xtream Editor I don't get freezing so not sure what the problem is on yours tbh.
     
  12. bobbybains09

    bobbybains09 Forum Supporter

    22
    8
    3
    Male
    I've seen the exact same problem on E2 devices mainly zgemma models..
    And I've also put 2 different STBs side by side same ISP and same server and E2 device will freeze and you have to change channel and back again to kick start it again where as a MAG for example will not..
    Just set up a H9S this week with openATV and WB. Was hoping it would not happen with this but it has happened although seems less often than a zgemma star 2s.. bit disappointing really as E2 boxes offer a more pleasing experience in terms of GUI recording etc.. hope someone figures it out some time soon..