1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

zgemma H2H setup help

Discussion in 'Zgemma Star H.2H' started by ch4chi, Dec 27, 2016.

  1. ch4chi

    ch4chi Registered

    39
    0
    6
    Hi, I'm only just starting out with the box so I apologise if I'm asking dumb questions. I've only today got the box and have connected both virgin and satellite connections, I have set up the virgin network ID and have scanned and set up the bouquets but the issue I'm having is that I have no picture what so ever, even FTA channels. I have read through multiple threads and tried a few things but not having any joy. I don't yet have a line, though have sought a couple of test ones before committing to anything, which I haven't yet installed, mainly because I have no clue how to input them as of yet! Can any one offer any assistance, your help will be much appreciated. All I'm getting is a black screen with the virgin media logo, no picture???

    The box came preinstalled with openATV flashed and the virgin skin.

    Please help!
     
  2. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,067
    1,329
    133
    Male
    First of all we need to get your fta channels working. Is it both sat and cable fta not working? with vm only sd work hd is premium
     
  3. ch4chi

    ch4chi Registered

    39
    0
    6
    Neither are working? I can only see a vm skin, all the channels and bouquets have been populated but there is no picture, just a black screen with a large vm logo in the background, yet the channel and program info is there as is the epg information. I have sky connected too but can't seem to see anything sky related?

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  4. Biohead

    Biohead Registered

    400
    54
    28
    {Engineer
    Yorkshire
    What happens when you try to go to an FTA channel such as BBC 1 SD (Must be SD, HD are not FTA)?

    Are you using both cable and satellite? Or just cable?

    If cable only, once everything is setup correctly you'll be able to watch the FTA channels (BBC1, BBC2, ITV1, C4 - all in SD, not HD). If you've not got that far yet it's the first thing to sort out.
     
  5. ch4chi

    ch4chi Registered

    39
    0
    6
    I just get a vm logo on a black screen on every channel, even the FTA 1-5 channels. I've got both the sky and virgin connected into the box, but the box only displays a vm skin with the relevant bouquets... I can see the program info and the bouquets show up but no picture?

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  6. ch4chi

    ch4chi Registered

    39
    0
    6
    Thanks for your assistance guys I've finally managed to sort it. There was an issue with the network ID, I was using a birmingam one but it wasn't the exact one, I've since got the one from my old tivo box and used that.

    Now I just need to purchase a line, as you both are veterans can you advise as to how to determine which are reliable as I've posted in the 'request a line' thread and had a few responses, now need to determine which is best and most reliable and glitch free? Is there anywhere I can see feedback on the providers service???

    Thanks again

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  7. sneaky

    sneaky Registered

    77
    1
    8
    How do you find the network id from the tivo?
     
  8. ch4chi

    ch4chi Registered

    39
    0
    6
    Home> help and settings> system info> diagnostics

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  9. akbarirfan

    akbarirfan Registered

    67
    1
    8
    Having the exact same problem with the H5, but I know my netid from our vm box. Any advice guys? Thanks
     
  10. akbarirfan

    akbarirfan Registered

    67
    1
    8
    Having the exact same problem with the H5, but I know my netid from our vm box. Any advice guys? Thanks
     
  11. cat2580

    cat2580 Registered

    9
    0
    1
    Hi I'm having same problem network id is definitely right. no fta. running sky too no issues. Only got test line today please help
     
  12. garyth

    garyth TK Veteran

    3,102
    182
    83
    when you say fta, HD channels wont clear. You'll only get sd channels showing on vm
     
  13. cat2580

    cat2580 Registered

    9
    0
    1
    Can't get one single channel. Plus now I've got test line and still nothing. Sky all set up fine want both running
     
  14. Yas85

    Yas85 Registered

    49
    2
    8
    Male
    Hey. Have u tried auto bouquet scan?
     
  15. garyth

    garyth TK Veteran

    3,102
    182
    83
    double post and edited, is there any way the mods can sort this out. Seems to be happening regularly
     
  16. garyth

    garyth TK Veteran

    3,102
    182
    83
    where have you put the cable feed into at the back of the box?
     
  17. cat2580

    cat2580 Registered

    9
    0
    1
    Cable feed goes in rf connector and yes done autobouquets scan 570 channels found, none work
     
  18. Yas85

    Yas85 Registered

    49
    2
    8
    Male
    Sorry to ask on this thread, but does SBO work on Vm?
     
  19. garyth

    garyth TK Veteran

    3,102
    182
    83
    yes
     
  20. Yas85

    Yas85 Registered

    49
    2
    8
    Male
    Thanks for the reply.
    Is it called sbo or sky events on vm? A few have said sbo on vm is under sky events channel
     
  21. garyth

    garyth TK Veteran

    3,102
    182
    83
    If you've set up the net id in autobouquets you should only get 380 videos and 30 odd radio channels. You need to configure the tuner in autobouquets, set your net id in menu> service searching> autobouquetsmaker> configure> providers> at the bottom set virgin uk as yes> then underneath on virgin area set the net id to yours, just click on this and change the net id to yours, now save and scan
     
  22. garyth

    garyth TK Veteran

    3,102
    182
    83
    red button, sky events and only when the event comes on