Setup help

BcanHeed

Registered
Hello all, new member here who has just moved home and I am trying to set up my old Zgemma Star H1 box with freesat, cant get it to find anything, it is running wooshbuild infinity. The previous occupiers had sky in (Not Sky Q) this is my first time ever trying to set up satellite any help would be much appreciated.

Many thanks
 
Get VPN

BcanHeed

Registered
I am struggling to find a download for it unsure of which version to get also. Using my phone for a hotspot at the moment untill the internet gets activated on the 27th, I will do some more digging to find a file for it tonight. Thanks for the reply
 

grahamer67

TK Veteran
Forum Supporter
If you are on the latest version of whooshbuild, then you should already have ABM, just go to it update provider files and scan, you should still get the FTA channels.
 

BcanHeed

Registered
Can't find it in plugins, I updated from open ATV to wooshbuild last month I assumed it would have installed the latest build?
 

BcanHeed

Registered
Found it within system plugins but due to my lack of internet to the box I am unable to download tonight unless I can somehow get the file for a usb device and install it that way.
 

pabloescaban

VIP Member
Forum Supporter
If you have no connection you're going to struggle.
Wait until you are hooked up so that you can flash the box properly, autobouquetmaker is included in the new builds like grogbuild freerange etc and it will scan for freesat for you during installation
 

BcanHeed

Registered
I will have a look into this grogbuild, I am using my phone as a hot spot with my laptop so if i could find ABM ipk i can transfer files to the box via usb.
 

BcanHeed

Registered
So i got autobouquetsmaker and tried to scan and i received "Failed to tune FreeSat UK on tuner A." Thats where im at for tonight anyway, Thanks for the input.
 

BcanHeed

Registered
Hello people, been really busy recently, i followed pabloescans advice and got grogbuild, did a scan and still nothing, in the end i changed lnb and started picking channels up, champion! what my issue seems to be now is it my box automatically selects the "NAR" audio channel as default can anyone shed any light?

Many Thanks
 

BcanHeed

Registered
That seems to have worked for me, thanks a lot changed top 3 settings. could anyone point me in direction of a line now? Many thanks
 
Top