1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

mgcamd keeps freezing

Discussion in 'General Satellite Discussion' started by thebulls, Dec 13, 2016.

  1. thebulls

    thebulls Member Forum Supporter

    Hi all i seem to having a problem with my mgcamd on 2 boxes a zgemma h2h and a miracle box twin plus it keeps freezing and has to be restarted every time it stops any help would be great

    both on vix

    Merry Christmas and a happy new year to you all
    Last edited: Dec 13, 2016
  2. systemlord

    systemlord TK Veteran

    Are you using the same line on both boxes? If so, does your provider allow that? Does it happen when one box is turned off? There's a link in my sig where you can request a test line if needed.
  3. thebulls

    thebulls Member Forum Supporter

    Hi no both are different lines it happens all the time one box is down stairs the other is in the bed room
  4. lancable

    lancable T K Veteran

    are both boxes hard wired to internet
  5. thebulls

    thebulls Member Forum Supporter

    yes they are
  6. lancable

    lancable T K Veteran

    try use cccam to see if its mgcamd thats the problem
  7. thebulls

    thebulls Member Forum Supporter

    ok is that the same set up as the mgcamd
  8. lancable

    lancable T K Veteran

    yes put nline or cline in cccam.cfg stop mgcamd in softcam and start cccam
  9. rapture_ni

    rapture_ni Member Forum Supporter

    My friend was having this issue..i didnt try the hoking and poking way of fixing it.. i backed up the line and flashed the box. put the line back on again. all was good
  10. Jagsy

    Jagsy TK Veteran Forum Supporter

    have you rebooted router aswell as the box`s?
  11. nickyd186

    nickyd186 TK Veteran

    My mates s2 had this issue, I reflashed it for him and re added his line and it's been perfect since
  12. bangord30

    bangord30 TK Veteran

    If you look in the router connected devices page do you see them both listed with different ips and mac addresses? With BT or virgin??
  13. thebulls

    thebulls Member Forum Supporter

    im gonna reflash it with the software version that was on when i brought the miracle box in april and put open atv on zgemma
  14. thebulls

    thebulls Member Forum Supporter

    Reflashed the miracle box today and it's still doing checked the router with vm both are showing different ips I'm just wondering if it's my internet that keeps dropping out vim have upgraded mine to vivid 150 on super hub 2 I wondered if I needed the 3.0 instead have timeouts on the reports on the router I have reset the router and lost all my wifi maybe a knackered router!! Sine writing my Gemma has gone of twice once came back on after restart cam and the second didn't :(