HD51 4K Mutant hd51 hdmi

Hi guys I picked up a hd51 from ebay on listing said hdmi port was not working I was able to flash box and use via aux or scart connection but can't get hdmi to work. Now I have had someone look at it in an electric shop and he can't find anything wrong with the hdmi port or connection. Is it possible that some kernel or something else was installed before that would be causing this as the tech guy reckons its a software problem any help would be greatly appreciated
 

cactikid

VIP Member
Did you run through the wizard to see hdmi and settings are enabled and saved and hdmi cable is fully inserted.Dont be unplugging cables with units powered on.
 

johnny corbett

Newbie
Thread starter
I just went through set up each time I flashed a new image and I get option of hdmi or rca but when I choose hdmi on any tv its not picking up but rca does immediately would it be disabled
 

cactikid

VIP Member
Unsure if port gets disabled as always used hdmi and 1080p,try a lower one like 720.

What images have you flashed on box.
 

cactikid

VIP Member
So when you change setting to hdmi your view of screen disappears also,+settings can be adjusted in webif if needed.
 

cactikid

VIP Member
It sounds like a blown port as tried many things if the box has been reflashed and setup from scratch.
 

cactikid

VIP Member
Getting a good electronics specialist to see the tiny issue as what happens when a surge happens and blows stuff on the board.Loose hdmi port could be repaired.
 

cactikid

VIP Member
Did you try a better hdmi cable as i see the box as 4k and dont see any other ports for connections via google?
 

steptoe

TK Veteran
I had someone in a shop look and he couldn't find anything wrong with the port or board?
I'm curious as to how he actually tested it tbh,
if he has just (as I suspect) continuity checked it across the pins, that proves nothing
I'd suspect its the HDMI generator/driver that has gone US
 
Top