GrogBuild openatv 6.2 zgemma h7s wont reboot

Toddy2

TK Veteran
Forum Supporter
Yes exactly same as I had two days ago.
There's something going on with H7 boxes and I don't know what it is.
Eventually after a dozen times trying with USB and online flash and command prompt it eventually flashed online but not sure how you can do that if it won't boot, you have to do it via the menus
Took me all morning to get it to flash, best to keep trying with the online method! If possible.
 

mikejc

Registered
Yes exactly same as I had two days ago.
There's something going on with H7 boxes and I don't know what it is.
Eventually after a dozen times trying with USB and online flash and command prompt it eventually flashed online but not sure how you can do that if it won't boot, you have to do it via the menus
so weird Pablo
last week I put a channel list on via same prog , same yesterday , then tried it again , as they did not show up
then thats when the box stopped working .

can I use telenet to install another image ?
 

pabloescaban

VIP Member
Forum Supporter
so weird Pablo
last week I put a channel list on via same prog , same yesterday , then tried it again , as they did not show up
then thats when the box stopped working .

can I use telenet to install another image ?
You can if you can initialise the USB first.
Do you know anyone with enigma box or do you have a different box to initialise the USB in and then flash by command line?
 

mikejc

Registered
You can if you can initialise the USB first.
Do you know anyone with enigma box or do you have a different box to initialise the USB in and then flash by command line?
I do know a man that has a h3 or h5 here , not sure if he still has the box or not
as I got it for him same time as I got my h7 2 yrs ago

I also have a wetex play2 box that I can use as e2 setup , not sure how to set that up
silly me I gave my h2s one away in feb this yr :(
 

BeakyFord

TK Veteran
the only time I have seen a USB flash fail is:
A/ when the USB has not been prepared fully (not just a fat32 format)
B/ incorrect flash/files loaded
C/ a duff nightly base image (which is rare)

a/ low level format flash USB with HDDGURU & then give it a full not quick fat32 format before loading base image for flashing
b/ load correct flash for make/model
c/ used an older nightly

I like to keep things simple & get the basics right first, get the system responding normally before trying to install anything else
 

mikejc

Registered
just ordered h9s , will be here tomorrow ,
hope I can mount a usb on this to work on h7s

if I get h7s running again , the h9s will do as a backup , thanks for all your help
guys . espically grog68 , pabloescaban and bazcfc1

and any other who chipped in to try to help me , am most greatful .
will report back when h9s has arrived ,
if I was in uk or ireland , could have got a lend of a box , but am here in spain
got the box from a spanish company

kindest regards to all

Mike (y)(y)(y)(y)(y)
 

bazcfc1

VIP Member
Forum Supporter
just ordered h9s , will be here tomorrow ,
hope I can mount a usb on this to work on h7s

if I get h7s running again , the h9s will do as a backup , thanks for all your help
guys . espically grog68 , pabloescaban and bazcfc1

and any other who chipped in to try to help me , am most greatful .
will report back when h9s has arrived ,
if I was in uk or ireland , could have got a lend of a box , but am here in spain
got the box from a spanish company

kindest regards to all

Mike (y)(y)(y)(y)(y)
Thats what where all here for mate to try help and support each member
 

mikejc

Registered
Thats what where all here for mate to try help and support each member
they sent me link for 6.2 openatv image , which I could not find on the site
so will try that , they is more in files in 6.2 than 6.4 , weird

yes am so greatful for help Baz
kindest regards
 

BeakyFord

TK Veteran
just ordered h9s , will be here tomorrow ,
hope I can mount a usb on this to work on h7s
Buy a box to fix a box that's a heck of a way to fix your H7 :LOL:
If you have an IPTV sub & two systems it makes sense to contact your provider & ask about multi room/line so you could use both systems independently in separate rooms as it should only be a nominal fee to add a 2nd connection.
IF you are still having a problem flashing the H7 & can not get it to flash via script or online flash you only have the option of flashing via a USB, using the USB from a H9 isn't going to help you with this. I recommend buying the smallest USB you can find (2gb-4gb-8gb) to be used as a flash drive & then flash the H7 with an ATV 6.3 base nightly image linked below:

openATV Nightly Downloads

A new USB doesn't require the same prep as a used USB so you should only need to give it a fat32 format before loading a flash image!
 

mikejc

Registered
Buy a box to fix a box that's a heck of a way to fix your H7 :LOL:
If you have an IPTV sub & two systems it makes sense to contact your provider & ask about multi room/line so you could use both systems independently in separate rooms as it should only be a nominal fee to add a 2nd connection.
IF you are still having a problem flashing the H7 & can not get it to flash via script or online flash you only have the option of flashing via a USB, using the USB from a H9 isn't going to help you with this. I recommend buying the smallest USB you can find (2gb-4gb-8gb) to be used as a flash drive & then flash the H7 with an ATV 6.3 base nightly image linked below:

openATV Nightly Downloads

A new USB doesn't require the same prep as a used USB so you should only need to give it a fat32 format before loading a flash image!
I did not buy a box to fix a box , this one can be used by other at home too , once I sort my h7s at the time , could only get 16 gb
kinston , split it in 2 so its only 8 gb now

I have tired 6.3 and 6.4 and nothing
 

bazcfc1

VIP Member
Forum Supporter
I did not buy a box to fix a box , this one can be used by other at home too , once I sort my h7s at the time , could only get 16 gb
kinston , split it in 2 so its only 8 gb now

I have tired 6.3 and 6.4 and nothing
Did you try open vix at all or open pli
 

BeakyFord

TK Veteran
I have a brand new H7S with me delivered today, I intend to have a look at it later today/tomorrow, if there are indeed any issues flashing the H7 I will be able to confirm or deny shortly although my standard advice stands if the box bypasses the USB when trying to flash there is something wrong with the files or the USB & the box cant read from it to be able to bein the flash. I will be trying both an old-used USB & a NEW USB to prove to myself I'm not going mad & report back in due course!
 

BeakyFord

TK Veteran
the base image you try to load isnt important, what is important is that the files are correct for the system & the box can read from the USB, If one base image will flash so should any, using the USB from your H9 is a work around in as much as... IF the USB has been mounted to an Enigma2 system as media/hdd it should be auto detected & retain its mount when placed in to another Enigma2 system which will then allow a bootable system to flash online &/or run a script install, not a fix as such but it may permit you to get the H7 back in to a working state. A fresh flash via USB would be the standard way to start fresh & then continue from there.
 
Last edited:

mikejc

Registered
I have a brand new H7S with me delivered today, I intend to have a look at it later today/tomorrow, if there are indeed any issues flashing the H7 I will be able to confirm or deny shortly although my standard advice stands if the box bypasses the USB when trying to flash there is something wrong with the files or the USB & the box cant read from it to be able to bein the flash. I will be trying both an old-used USB & a NEW USB to prove to myself I'm not going mad & report back in due course!
enjoy , let us know how you get on with it
 

mikejc

Registered
Hi Guys

good news box is working again :laughing::laughing::laughing::laughing: , the guy who I got the h9s off , send me link for openatv 6.2
formatted stick again , put on 6.2 and then turned on box
it showed boot , then the counter , I though , **** sake lol , then the time showed up
turned on tv and I had it back again

the h9 will be used in another room for me only , so many many thanks again guys for
all your help and advice , its was very kind of you all ,

am so greatful too

kindest regards

Mike (y)(y)(y)(y)(y)
 

bazcfc1

VIP Member
Forum Supporter
Hi Guys

good news box is working again :laughing::laughing::laughing::laughing: , the guy who I got the h9s off , send me link for openatv 6.2
formatted stick again , put on 6.2 and then turned on box
it showed boot , then the counter , I though , **** sake lol , then the time showed up
turned on tv and I had it back again

the h9 will be used in another room for me only , so many many thanks again guys for
all your help and advice , its was very kind of you all ,

am so greatful too

kindest regards

Mike (y)(y)(y)(y)(y)
L.M.F.A.O glad you've got it sorted mate all, the best enjoy
 
Top