WooshBuild WB pixellating issue

Andrew Highton

Registered
I ran the update about a week ago, and since then, every channel seems to pixellate constantly. I’ve checked all cables, reflashed and changed splitters, still unwatchable. Second box on the same build without the update is fine. Any idea what could be causing this? It’s a zGemma h2h on Infinity with a cable line.
Cheers
 

pabloescaban

TK Veteran
Forum Supporter
pixellation is the splitter/cables
if using long cables, this can also cause it, what name is on the splitter?
using VM's own white plastic push-fit cables is also a bad idea you need short quality cables with screw ends on, and a F connector into the back of the box
 

Andrew Highton

Registered
pixellation is the splitter/cables
if using long cables, this can also cause it, what name is on the splitter?
using VM's own white plastic push-fit cables is also a bad idea you need short quality cables with screw ends on, and a F connector into the back of the box
The cables and splitter are those provided by Virgin. The splitter is a Technetix 5-1000. I’ve tried a 5-2450 which was the same. The ends are screw on, with an adapter to fit the box. There was no pixellation before the recent update and the cables were fine before that. Maybe the box is on it’s way out?
 

pabloescaban

TK Veteran
Forum Supporter
nope, nothing to do with the update, pixellation is 100% the equipment, how long are the cables?
does it get better/worse if you move the splitter/cables when it's doing it on screen?
unlikely to be the cable tuner but not impossible
 

Andrew Highton

Registered
nope, nothing to do with the update, pixellation is 100% the equipment, how long are the cables?
does it get better/worse if you move the splitter/cables when it's doing it on screen?
unlikely to be the cable tuner but not impossible
The cable is about 1.5m long from the splitter. Signal is showing at 73%. If I have no issues with the other box, swapping them around should confirm if it’s the cables at fault or the box?
 

pabloescaban

TK Veteran
Forum Supporter
the other box?
is it a 3 way splitter?
if you change connections over, does the box playing fine now pixellate?
how long is the cable to the second box?
 

Andrew Highton

Registered
the other box?
is it a 3 way splitter?
if you change connections over, does the box playing fine now pixellate?
how long is the cable to the second box?
The second box is in another room with a separate cable. That cable is not attached to a splitter, unless the virgin cable is on a splitter externally. They are the same box, but have different tuners. I’ve tried the other box on the same cable, and that works flawlessly. Faulty box then or something to do with the settings? After I did the update, all the channels were black, and I had to reenter the tuner configuration.

EDIT
I’ve reflashed several times, most recently updating to OpenATV 6.3 from 6.2 to see if that made any difference.
 

pabloescaban

TK Veteran
Forum Supporter
not sure, if the cable to the other box was fitted by VM it will be fine as they calibrate everything before they leave, have you tried the faulty box on that cable?
Same box but with different tuners? - explain please
 

Andrew Highton

Registered
not sure, if the cable to the other box was fitted by VM it will be fine as they calibrate everything before they leave, have you tried the faulty box on that cable?
Okay, this is really strange now. Both boxes are working fine after swapping them around. The only difference is the one where the box wasn’t working has been switched with a box connected wirelessly. Could it possibly be caused by a faulty ethernet cable?
 

gregnic32

Registered
l am having the same problems with a couple of the sports channels since l updated last week, running wooshbuild infinity on a zgemma vermin line
 

pabloescaban

TK Veteran
Forum Supporter
just reflash it and add infinity, takes 30 mins and I think it'll be ok, I'm suspecting a corrupted download/update arsing around in the back ground causing the distortion
 

Andrew Highton

Registered
just reflash it and add infinity, takes 30 mins and I think it'll be ok, I'm suspecting a corrupted download/update arsing around in the back ground causing the distortion
I reflashed again, this time downloaded to USB rather than the online flash. Still the same. Time for a new box I think. Thanks for the help (y)
 

gray1313

TK Veteran
Forum Supporter
pull the cable out with rf connector on and then put it back in make sure its a snug fit son had same problem and thats what was causing his pixelation
 

sash1

Registered
I know this is an old thread now but just thought I would chip in with my experience of pixelling which Pab has been helping me with. Like Andrew this came suddenly and did come and go. bought all the recommended splitters and used the correct wires and used the shortest length of cable.( and I'm talking 12 inches coming into the house. my box is up against the wall its that short). everything I did it seemed to cure it and then next day it would be back. I tend to watch sport only but it gets unwatchable. however I'm pretty sure its down to my internet signal. basically when my mrs put on Netflix in our main room it seems to start the pixelling. then shes shopping or whatever on her Ipad, along with watching Netflix and it gets worse, then I get on my laptop to try and find out why my pixelling is ruining my life and it goes crazy. so basically turn every other device using your broadband off and it should be ok. Maybe there is something that I can do about this . would this booster help me? maybe. what do you this.?
 

Stans247

Registered
I know this is an old thread now but just thought I would chip in with my experience of pixelling which Pab has been helping me with. Like Andrew this came suddenly and did come and go. bought all the recommended splitters and used the correct wires and used the shortest length of cable.( and I'm talking 12 inches coming into the house. my box is up against the wall its that short). everything I did it seemed to cure it and then next day it would be back. I tend to watch sport only but it gets unwatchable. however I'm pretty sure its down to my internet signal. basically when my mrs put on Netflix in our main room it seems to start the pixelling. then shes shopping or whatever on her Ipad, along with watching Netflix and it gets worse, then I get on my laptop to try and find out why my pixelling is ruining my life and it goes crazy. so basically turn every other device using your broadband off and it should be ok. Maybe there is something that I can do about this . would this booster help me? maybe. what do you this.?
I had this pixellation you described. Your power levels will be low. You need VM to come out and move you higher up in the cabinet. That sorted it for me.
 
Top