Zgemma H9S Box

YouGotRedOnYou

Registered
I don't have any other boxes, but for almost any linux-based system it's usually just ssh in (in tv boxes case, as root), and run the 'top' command. the very top line will show you the system load average in three numbers. The first number is load average over the last minute, second number is over the last 5 minutes, third number is over the last 15 minutes.
 

YouGotRedOnYou

Registered
So, I flashed ATV 6.2 via USB, removed both SD Card and USB stick. This should be about as 'default' as I can get it. I'm still seeing high system load:

top - 07:18:27 up 5 min, 1 user, load average: 12.97, 8.39, 3.68

and still climbing.

The only processes shown in top that are doing anything at all are:

1301 root 20 0 0 0 0 D 1.0 0.0 0:03.17 AoEngineTask
1261 root 20 0 118652 15468 3760 S 0.7 1.6 0:01.71 exe
1938 root 20 0 130724 61384 10144 S 0.7 6.3 0:09.33 enigma2
2190 root 20 0 4716 1704 1196 R 0.7 0.2 0:00.16 top

highest one is using 1% cpu, so, nothing really happening at all. Memory likewise

KiB Mem : 974120 total, 712432 free, 172380 used, 89308 buff/cache

This is pre-config, so it's not even showing FTA video or anything.

Can anyone else with an H9S check and see if they see similar? Maybe I have a dodgy box? Maybe that's just how these boxes are for some reason..

Any other ideas very welcome.

Thanks!
 

mrnamingo

Registered
Just checked on my H9S running my own build image but more or less like ATV6.2...
top - 19:11:57 up 6 days, 22:54, 1 user, load average: 13.00, 13.00, 13.00

This is while watching a DVB service as well, sounds like what you are seeing on yours is probably perfectly normal on these.
 

YouGotRedOnYou

Registered
Interesting. Thanks a lot for checking.

That's reassuring, in a way, that it's not just me, but a bit worrying in general that it seems to run at 13 at 'idle'. I even tried OpenPLI for comparison and it does the same.

I think I have to request access to the ZGemma Support forum thread, right? maybe i picked that up wrong...
 

marcbadham

Registered
Yeah, if it was a normal Linux system, I'd be concerned and looking into it, but being new to all this TV box stuff, I wasn't sure if that was normal :)

From 'top', the highest processes were a process called exe, and something else I can't remember off the top of my head (I'm at work just now, will check again later). Neither of them were using much CPU/RAM though. Like I said though, other than the high system load, I can't see much actually using resources on the box. Weird.

The only other thing that has changed is that I inserted a black mSD card into the box, with a view to expand/migrate the OS away from the 256MB volume that it has by default. But I wouldn't have thought that would cause the high load.

I'm still earning what linux commands are actually available to me in enigma2, rather than on a full linux system.

I'll try powering it off. removing the SD Card again and check. The load starts to climb pretty much instantly, so it should be obvious and quick to check. Failing that, I'll flash back to ATV6.2 only add FAT Satellite and see if it does it. Gradually build back up to my current build situation and see what stage causes it to happen.

Couple of questions though: Can anyone else check what their system load is during normal use?

and

Is flashing OpenATV6.2 via the UI much the same as booting/flashing from USB, or to get a fully 'default' system would I be better to flash via USB?
My H9s is fully loaded with free sat/sky UK, Iptv & VOD and I must say it performs well and never gets Hot, where did you purchase the Box ? Are you certain it’s not a clone?
 

YouGotRedOnYou

Registered
I'm not sure how to tell if it's a clone or not? I got it on Amazon.

Can you see what the System Load Average is via 'top' on it while a freesat channel is playing?
 

Wellinever

Registered
I'll try this on my h9t when I get in I'm quite curious as to how hot it's running. I take it if I open the terminal in openwebif log in with root and just type top it should give the same info?
 

Wellinever

Registered
And the results are in!

top - 16:10:44 up 2 days, 7:58, 1 user, load average: 13.33, 13.26, 13.12
 

slayer7

Registered
anyone in this thread still doing exteplayer through serviceapp you can update your extplayer to version50
by going in telnet or ssh and doing the following command
cd /tmp && rm -f ffinstall.py && wget http://www.iptvplayer.gitlab.io/ffinstall.py && python ffinstall.py
once this is done use e2iplayer to update to version 50
there might be newer versions im not sure as havent checked in a while.

you can also go to http://iptvplayer.vline.pl/ on how to install e2player etc
 

rollmesome

Registered
anyone in this thread still doing exteplayer through serviceapp you can update your extplayer to version50
by going in telnet or ssh and doing the following command
cd /tmp && rm -f ffinstall.py && wget http://www.iptvplayer.gitlab.io/ffinstall.py && python ffinstall.py
once this is done use e2iplayer to update to version 50
there might be newer versions im not sure as havent checked in a while.

you can also go to http://iptvplayer.vline.pl/ on how to install e2player etc

Hi what's ext3player for? Will it let me forward rewind vod playlists?
 

grahamer67

TK Veteran
Forum Supporter
anyone in this thread still doing exteplayer through serviceapp you can update your extplayer to version50
by going in telnet or ssh and doing the following command
cd /tmp && rm -f ffinstall.py && wget http://www.iptvplayer.gitlab.io/ffinstall.py && python ffinstall.py
once this is done use e2iplayer to update to version 50
there might be newer versions im not sure as havent checked in a while.

you can also go to http://iptvplayer.vline.pl/ on how to install e2player etc
what is the current version supposed to be?
 
Top