1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

got all the channels on zgemma s2 but wont update

Discussion in 'Zgemma-star 2S' started by slate1234, Dec 4, 2016.

  1. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    Hi all I have all my free view channels and sly channels but epg wont update it keeps saying tunerlock timeout, I have both tuners set to 28.2 both locked any ideas anyone
     
  2. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    anyone
     
  3. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Menu, setup, service searching, signal finder press right to change tuner what signal strength are you getting
     
  4. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    tuner A 76/80% when I switch to tuner B it takes a couple of seconds then shows 80%
     
  5. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    What's your epg settings?
     
  6. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    from the top:
    /media /hdd
    epg
    yes
    24
    yes
    24
    yes
    yes
    no
    yes
    yes
    yes
    no
    15
    yes
    yes
     
  7. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Using crossepg or epg importer check sat uk is only used no other sources
     
  8. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    sorry I'm new to this could you tell me how to do that please
     
  9. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    What are you using to update epg? And what image?
     
  10. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    useing open webif it is when it trys to update in the mornings it just keeps saying tunerlock time out error
     
  11. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Ok I think where getting mixed up is it doing it when updating channel listings or epg both are different ie autobouqetesmarker and autobouqete e2 is updating the channel numbers and crossepg and epg importer is for epg data

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk
     
  12. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    I'm getting the messeg with autobouqet maker and autobouqete e2 updateing,
     
  13. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Are you only using one not both.

    Can you take a screen shot of your tuner configuration. Menu, setup, service searching, Tuner configuration.

    You say this is happening with openwebife so are you streaming while it's trying to update that maybe why each service needs it's own tuner so it could be conflicting using one tuner for abm , 1 for live tv and 1 for openwebife you can only use 2 at the same time

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk
     
  14. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    zgemma.JPG
    thanks for takeing the time to help

    ---------- Post Merged at 03:18 PM ----------

    where in the settings do I go to comfirm the image I'm useing

    ---------- Post Merged at 03:18 PM ----------

    where in the settings do I go to comfirm the image I'm useing
     
  15. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Ok go into them change to
    Simple
    Single
    28.2E astra 2e
    No

    Set both the same

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

    ---------- Post Merged at 03:29 PM ----------

    To find out what image your using menu, information, about
     
  16. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    ok done that Dsayers how will I know if its working I still have all my sly and fta
     
  17. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Menu, setup, service searching, autobouqets marker, configure expert check include not indexed channels is yes.

    Then providers sky uk yes choose your area custom not sd or HD then start scan.


    Sent from my SM-G925F using Tapatalk
     
  18. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    no still getting tuner timelock
     
  19. dsayers2014

    dsayers2014 VIP Member

    10,326
    1,467
    133
    Male
    Cables in correctly top left and bottom right

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk
     
  20. slate1234

    slate1234 Registered

    33
    0
    6
    if I disable tuner B I can tune useing autobouquet maker once it has scanned all the channels I can turn tuner A back on and record ect just seems odd

    ---------- Post Merged at 03:48 PM ----------

    yes checked all the cables two/three times

    ---------- Post Merged at 03:50 PM ----------

    sorry, typeing to fast. if I turn tuner B off I can get all the channels once I have them all I can turn tuner B back on and record ect.