Octagon SF8008 Tuner Hardware of Software Issue? 100s of Issues

linesman66

TK Veteran
TK Supporter
Also within the system plugins You can download plugin called disqec checker
Can you preform a che k and confirm you are
recieving the v and h side off the transponder
without any frequency isues
 

clarkenuttal

Member
Thread starter
Also within the system plugins You can download plugin called disqec checker
Can you preform a che k and confirm you are
recieving the v and h side off the transponder
without any frequency isues

I have installed DiSEqCTester plugin. Do you want me to do a Complete Scan or Quick one? What Settings shall I use to run the test?
 

Abu Baniaz

TK Veteran
Plug in your zgemma. Do not use ABM. Perform a manual scan, single satellite, FTA = no, network scan = no. Take a screenshot/picture of the options you are using and upload it please.

How many channels do you get?
 

clarkenuttal

Member
Thread starter
Plug in your zgemma. Do not use ABM. Perform a manual scan, single satellite, FTA = no, network scan = no. Take a screenshot/picture of the options you are using and upload it please.

How many channels do you get?
With ZGemma Only? The issue is with Octagon but I have started the test will post results in next few minutes
 

Ferret.

Administrator
Staff member
We are trying to figure out why the Zgemma is reported as working but the Octagon wont.

If the Zgemma works and scans in the correct amount of channel the issue is not down to the distribution system of the quattro lnb .

Its a process of elimination.
 

clarkenuttal

Member
Thread starter
We are trying to figure out why the Zgemma is reported as working but the Octagon wont.

If the Zgemma works and scans in the correct amount of channel the issue is not down to the distribution system of the quattro lnb .

Its a process of elimination.
This is highly appreciated
 

Abu Baniaz

TK Veteran
Okay, that is good. Repeat same test with the Octagon. Scanning screenshot, as well as tuner config screenshot. Post back result. Do not change any xml files, use the stock one.

You said OpenATV 6.4, but you did not say date. Can you please say which date the is.
 

clarkenuttal

Member
Thread starter
Okay, that is good. Repeat same test with the Octagon. Scanning screenshot, as well as tuner config screenshot. Post back result. Do not change any xml files, use the stock one.

You said OpenATV 6.4, but you did not say date. Can you please say which date the is.
Zgemma is OpenATV 6.4 version is Dec 21 and Octagon is version 16-08-22. I can flash Zgemma too if that helps?
 

clarkenuttal

Member
Thread starter
Okay, that is good. Repeat same test with the Octagon. Scanning screenshot, as well as tuner config screenshot. Post back result. Do not change any xml files, use the stock one.

You said OpenATV 6.4, but you did not say date. Can you please say which date the is.
Just following up from your last message. I have now gone ahead and flashed the firmware of Zgemma to OpenATV 6.4 to the most latest version version available 16-08-22 and now it is the same as Octagon firmware. After that I have run the scan using same settings as you said before and still managed to find 864 channels like before which is something I cannot get on Octagon as mentioned
 

clarkenuttal

Member
Thread starter
You can flash the zgemma if you want to rule out any Enigma2 issues. I doubt that is a problem.

I have a funny feeling you need to set the option to always send a diseqc command. I can't remember which menu it is in.
@Abu you are an absolute genius. Your feeling was right!! I went into tuner settings and changed settings to always send diseqc and then ran the manual search on whole satellite, FTA NO, Network Scan No and it worked.

What on earth is this setting what was this issue? I’ve been honestly trying this since yesterday and flashed OpenAtv and OpenVix like more than 20 times and spent hours but couldn’t fix this. You are an absolute life saver and I can’t thank you enough
 

Ferret.

Administrator
Staff member
@Abu you are an absolute genius. Your feeling was right!! I went into tuner settings and changed settings to always send diseqc and then ran the manual search on whole satellite, FTA NO, Network Scan No and it worked.

What on earth is this setting what was this issue? I’ve been honestly trying this since yesterday and flashed OpenAtv and OpenVix like more than 20 times and spent hours but couldn’t fix this. You are an absolute life saver and I can’t thank you enough
Basically diseqc signals tell the switch in the distribution system what bands and voltage need selecting.
 
Top